Aloja Vera Delovanje Dejstvo

 

Podstiče varenje, neutralizije povišenu želudačnu kiselinu, uravnotežuje delovanje gastrontesestinalih sibiotičkih bakterija, uništava gljivice, normalizuje PH vrednost, pomaže kod iritabilnog crevnog sindroma, kolitisa, proliva i zatvorenosti. Prodire kroz zidove trakta za varenje, ispire štetne bakterije i čisti crevne resice od naslaga. Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranljivih materija.

Jetra - Žuč - poboljšavarad jetre, detoksifikuje i regeneriše, preporučuje se kao dodatna - terapija kod bolesti žuči, ciroze, akutnog i hroničnog hepatita i masne jetre.

Šećerna bolest - reguliše i snižava nivo šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebovažno kod bolesnika na insulinu)

Srce i krvne žile - jača srčani mišić, snižava nivo holesterola u krvi, kao i krvni pritisak, ujedno smanjuje i učestalost napada angine pektoris.

Bolesti imunološkog sistema (tumor, rak, sida) - aloja sadrži faktore koji uništavaju tumore /alfa faktor blokira dotok krvi u mozak u rastući tumor). Podstiče imunološki sistem da se brani od bolesti, kao dopunska terapija je dobra. Smanjuje štetne nuspojave hemo i radio terapije.

Alergije - astma - ublažava simptome astme i raznih alergija.

Mokrećni putevi - prostata - ublažava akutne i hronične upalne procese. Deluje na bakterije koje su otporne na antibiotike.

Disajni organi - pomaže kod akutnih hroničnih upala (sinusa, ždrela, glasnih žica, pluća).

Bolovi u zglobovima, reuma, ostoporoza, smanjuje upale, crvenilo, bolove i oticanje zglobova i mišića. Deluje kod uganuća, nategnuća, upala tetiva, modrica.

Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje, u kombinaciji sa organskim spojevima kalcija deluje i kod ostoporoze.

Bolseti očiju - u vidu kapi za oči upotrebljavaju se kod upala očne sluznice (konjuktivitisa, mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upala rožnjače), herpse simpleksa...

Nega kože i kožne bolseti - izvrsno vlaži kožu i prodire do najdubljeg dermalnog spoja, podmlađuje kožu jer povećava stvaranje fibroplasta osam puta brže nego što je to normalno, te na taj način ubrzava zarastanje rana. Veoma je dobro za suvu kožu, osetljivu i oštećenu, ublažava i otklanja staračke pege na rukama. Oralnom primenom u obliku napitka i lokalnom u obliku kreme, delotvorna je kod psorijaze i mnogih drugih bolesti kože i šire, upravo zato je i dobila već navedeno ime

KRALJICA LEKOVITIH BILJAKA